11. حل مشکلات مالی
فقرا و قشر متوسط برای ثروتمندان کار میکنند و مشکلات مالی آنها را حل میکنند و در حل مشکلات مالی خود عاجزند و همچنان به کار برای دیگران ادامه میدهند. تحصیلات و سختکوشی اگر باهوش مالی همراه نباشد با خود ثروتی به همراه نمیآورد.
در صورت برخورد با مشکلات مالی به عنوان مثال، کسری بودجه، به شیوه سنتی عمل نکنید. بیشتر بودن هزینه از درآمد را کسری بودجه میگویند و بسیاری از مردم با این مشکل روبهرو هستند؛ زیرا خرج کردن خیلی راحتتر از کسب درآمد است.
در چنین مواقعی افراد سعی میکنند هزینههای خود را کم کنند رابرت کیوساکی میگوید این کار اشتباه است بهجای کاهش هزینه شما باید درآمد خود را بالا ببرید.
12. برای یادگیری و کسب تجربه، هزینه کنید
شاید فکر کنید که هزینه کردن برای یادگیری چیزهای جدید یا پرداختن به علایقتان، هزینه اضافی است؛ اما این طور نیست.
اگر بتوانید برای دلخوشیهای خود هزینه کنید و تفریح و لذتی در کنار کارتان داشته باشید، به اهداف مالی خود زودتر میرسید. در واقع این هزینه کردنها، خرج اضافه نیست، بلکه نوعی سرمایهگذاری است.
گاهی یادگیری مهارتهای جدید، با وجود اینکه به پول و وقت زیادی نیاز دارد، ایدههای بسیار بزرگ و پولسازی در ذهن شما ایجاد میکند. با در کنار هم قرار دادن مهارتهای مختلفتان، میتوانید به کسبوکارها و سرمایهگذاریهای جدید بیاندیشید.
13. قدرت کلمات مثبت را دست کم نگیرید
در هر کاری، اگر از جملات مثبت استفاده کنید، به موفقیت نزدیکتر میشوید. این جملات مثبت در ناخودآگاه شما ثبت میشوند و عملکرد ذهنی شما را تغییر میدهند.
با کمک جملات مثبت، خودتان باور میکنید که توانایی رسیدن به اهدافتان را دارید. مثلا به جای اینکه بگویید من هرگز شکست نمیخورم، از این عبارت استفاده کنید: من حتما موفق میشوم.
14. خلاقیت داشته باشید
خلاقیت یکی از مهارت های مهم برای پیشرفت در هر کاری است. اگر شغلی را که دوست دارید انجام میدهید و شما را به چالش میکشد، پس شما برای درآمد بیشتر در آن مجبور به تلاش و بهتر شدن و رقابت هستید.
این موضوع موجب خلاقیت شما خواهد شد. مشاغلی که ثابت هستند و اجازه خلاقیت و خیال پردازی به شما نمیدهند، جای زیادی برای پیشرفت ندارند.
15. رضایت شغلی داشته باشید
اگر از شغل تان متنفرید بدون ترس و معطلی از آن شغل دست بکشید. انرژی و وقت تان را صرف شغلی که به آن علاقه ندارید نکنید. علاقه به شغلی که در آن مشغول هستید به رشد شما کمک کرده و باعث افزایش مهارت هوش مالی در شما خواهد شد.
16. تولید مازاد بوجه
هنگامی که بتوانید درآمد خود را از هزینه ها بیشتر کنید و بین این دو فاصله زیادی را ایجاد کنید به نحوی که در یک منطقه امن قرار گیرید و بدون دغدغه خرج کنید، مازاد بودجه ایجاد کرده اید. زمانی که درآمد های یک فرد افزایش میابد، به سه طریق می تواند برای مازاد بودجه خود تصمیم بگیرد.
در روش اول میتواند وام بگیرد و بدین ترتیب اقساط وام خود ار افزایش دهد. در روش دوم میتواند هزینه های خود را افزایش دهد و مازاد بودجه را خرج کند. در روش سوم هم میتواند مازاد بودجه خود را سرمایه گذاری کند.
17. تغییر باور
باور های ما نقش بسیار زیادی بر روی زندگی ما دارند.
در ساده ترین معنا باور را میتوان به باور در واقع همان ذهنیتی است که در تفکر ما و ضمیر ناخودآگاه ما وجود دارد معنی کرد.گاهی اوقات ما با تکرار بیش از حد افکارمان آنها را تبدیل به یک باور میکنیم.
زمانی که شما باورهایی غلط و اشتباه از پول و ثروت در ذهنتان است نمیتوانید پولدار شوید.
هنگامی که کریستین رونالدو بازیکن مطرحی نبود از او پرسیدند بهترین بازیکن جهان کیست؟
او گفت: من بهترین بازیکن جهان هستم؛ همه افرادی که در آنجا حضور داشتند خندیدند ولی مدتی بعد این حرف رونالدو به واقعیت پیوست او باور داشت که میتواند بهترین بازیکن جهان شود و صحبت های دیگران برای او اهمیتی نداشت.
باورهای غلط مانند زنجیرهایی هستند که ما را بسته اند و نمیگذارند تا ما حرکت کنیم. با از بین بردن این باورها ذهن و فکر شما باز میشود و هوش مالی هم به دنبال آن افزایش مییابد.
18. با اطمینان حرکت کنید
زمان که تصمیم میگیرید تا کاری را انجام دهید بهتر است یا انجام ندهید و یا اگر انجام میدهید در آن راه با اطمینان حرکت کنید. اگر کاری را میکنید به آن ایمان داشته باشید که درست است وگرنه کارتان را رها کنید.
نداشتن اطمینان به خود و راه خود باعث میشود تا مانند قایقی که در وسط دریا مانده است و با هر باد تغییر جهت داده و به مقصد نرسید.
این راهکاری واضح و روشن است که تمامی ما شاید آن را بدانیم ولی به آن عمل نمیکنیم. البته مشورت و راهنمایی و یا کمک از کسانی که در آن راه بوده اند و از آن گذر کرده اند میتواند به شما در انتخاب راه هاتان کمک کند.
19. به هر کاری با دید کسب پول بیشتر نگاه کنید
بدون اینکه تحصیلات بالایی داشته باشید فقط کافیست که بخواهید وضعیت مالی خودتان را تغییر دهید. برای این کار اولین قدم زاویه دید شما است که باید هر نوع فعالیت مالی را یک راه برای بهبود و کسب بیشتر درآمد ببینید. تمرکز شما نباید روی مبلغی باشد که میخواهید خرج کنید بلکه باید با دید وسیعتر به این فکر کنید که چه طور باید درآمد بیشتری کسب کنید.
20. در خرج کردن استراتژی داشته باشید
افراد باهوش درباره هر مبلغی که میخواهند خرج کنند با دقت فکر میکنند. حتی اگر کلی پول داشته باشند!
مدیران مالی موفق از عواقب کوچکترین خریدهایشان هم آگاهاند. آنها میدانند که جمع شدن خریدهای به ظاهر کوچک در بلندمدت چه پیامدهایی به دنبال دارد. آنها میدانند که خریدهای کوچک موجب روی هم جمع شدن بدهی شده و بر فرصتهایی که برای کسب سود پیش میآیند، تأثیر میگذارند.
افراد با هوش مالی بالا توانایی بسیار خوبی در پیشبینی آینده دارند. این قابلیت به آنها کمک میکند تا پیامدهای خرج کردن درآمدهایشان را بشناسند و برای خرج کردن یا نکردن آن تصمیم درستی بگیرند. آنها اگر نتیجه بگیرند که خرج کردن پولشان در بلندمدت برای آنها سودی ندارد، پیش از هر اقدامی تصمیماتشان را اولویت بندی میکنند.
21. به کودکانتان از همین الان به صورت اصولی هوش مالی یاد بدهید
کمبود هوش مالی ما بیشتر به خاطر این است که خانوادههایمان به ما اصول سرمایه گذاری را یاد ندادهاند. از همان ابتدا به ما یاد میدادند در قلکهایمان مقداری پول پس انداز کنیم؛ اما آیا شده بود که به ما یاد بدهند با پولهای پس انداز شده چه کنیم؟
جمعه 30 خرداد 1399
از خوندن اینا لذت میبرم انگار تشنه این اطلاعاتم ممنونم دلم میخواد صد بار بخونم لذت ببرم
شنبه 15 شهریور 1399
نداخورشاهی
استاد عزیزم جناب آقای فخیره نکات کلیدی و مهمی ویاد آوری کردین از شما متشکرم